Nacionalni svet za kulturo

SPOROČILO ZA JAVNOST, 13. 12. 2011

13.12.2011

Nacionalni svet za kulturo je na 13. redni seji 13. decembra 2011 sprejel naslednje sklepe k 2. točki »Trenutno stanje projekta Evropska prestolnica kulture 2012«:


SKLEPI K 2. TOČKI
Trenutno stanje projekta Evropska prestolnica kulture 2012:

Sklep 2.1: Nacionalni svet za kulturo razume grožnje programskega direktorja Javnega zavoda Maribor 2012 Evropska prestolnica kulture, Mitje Čandra, z odstopom, kot zadnje opozorilo odgovornim za financiranje in pripravo Evropske prestolnice kulture, da je izvedba največjega kulturno umetniškega projekta v Sloveniji v prihodnjem letu v zelo resni nevarnosti.

Sklep 2.2: Mesto Maribor in druga mesta, udeležena v projektu, pozivamo, da naredijo vse, kar je v njihovi moči, da zagotovijo nadaljevanje in uresničitev projekta. Prav tako pozivamo Ministrstvo za kulturo RS in druge odgovorne organe slovenske države, da takoj prevzamejo svoj delež odgovornosti.

Sklep 2.3: Nacionalni svet za kulturo od vseh odgovornih zahteva, da omogočijo Evropski prestolnici kulture ohraniti umetniško integriteto projekta. Če tega ne storijo, bodo soodgovorni za sramoto, ki bo doletela Slovenijo.

Sklep 2.4: Sklepe se posreduje Mestni občini Maribor in partnerskim mestom, Ministrstvu za kulturo RS, Vladi RS, predsedniku republike, Javnemu zavodu Maribor 2012 Evropska prestolnica kulture.

 

Miran Zupanič
predsednik Nacionalnega sveta za kulturo
 

 

Povezava na sejo: 13. seja Nacionalnega sveta za kulturo, 13. 12. 2011.

PRIPETE DATOTEKE

Mediji o nas

Arhiv objav