Nacionalni svet za kulturo

VABILO NA PANEL NACIONALNEGA SVETA ZA KULTURO

24.01.2014

24. 1. 2014

Spoštovani!


Vabim vas, da se nam pridružite na panelu  Prihodnost knjige v javnem interesu, ki bo v ponedeljek 3. februarja 2014 ob 17.00, v dvorani Društva slovenskih pisateljev, Tomšičeva 12, 1000 Ljubljana.


Knjiga je bila na Slovenskem tradicionalno postavljena na piedestal kot branik nacionalne biti. Danes deli usodo celotne slovenske kulture, ki se sooča tako s krčenjem zanjo namenjenih javnih sredstev kot z usihanjem prilivov iz zasebne sfere.

Panel Nacionalnega sveta za kulturo bo skušal dodatno osvetliti stanje in izzive, s katerimi se soočajo deležniki, ki skupaj krojijo usodo knjige v javnem interesu. Posvet se bo soočil z izzivi na različnih področjih knjižne verige, ki sega od avtorja preko založnika, knjigarne in knjižnice do bralca. Kakšne so objektivne okoliščine, ki vplivajo na položaj knjige danes in kaj je tisto, kar lahko storita država in knjižno polje samo za izboljšanje stanja?

Uvodne misli k razpravi bodo prispevali Aleš Novak, Vlado Žabot, dr. Samo Rugelj, mag. Jelka Gazvoda in dr. Miha Mazzini.

Prosim, da svojo navzočnost potrdite do srede 29. 1. 2014, na naslov nsk.mk@gov.si ali po telefonu (01) 369 59 07 sekretarki sveta gospe Bojani Kovačič.


Z lepimi pozdravi.


Miran Zupanič
predsednik Nacionalnega sveta za kulturo

PRIPETE DATOTEKE

Vabilo

Mediji o nas

Arhiv objav